Newborn-en babyfotografie

Wanneer laat je je baby het best fotograferen? Dat is een moeilijke vraag waar geen eenduidig antwoord op bestaat. In principe kan de fotoshoot al vanaf de eerste dag plaatsvinden. Of je baby dan met volle zin op de set zal verschijnen, beslist hij of zij natuurlijk zelf. Toch kan je volgende zaken alvast in het achterhoofd houden: 

1. Foto’s van je kleine spruit onmiddellijk op het geboortekaartje plaatsen? Of meteen een foto voor op Facebook of Instagram? Dan kom ik met plezier op de eerste of tweede dag langs om te fotograferen. In het ziekenhuis of thuis, zoals het voor jullie het beste uitkomt. Ook het ontwerp en het printen van het geboortekaartje is bij mij in goede handen. 

2. Mooie slapende prinsen- of prinsessenfoto’s plan je best in vooraleer je baby een maand oud wordt. Dat gebeurt bij voorkeur zelfs tijdens de eerste twee weken. De afspraak, die maak je best nog voor de geboorte, zodat je erna niet meer aan hoeft te denken en je zeker bent van een plaatsje. Vindt de geboorte vroeger of later plaats, dan kan de afspraak steeds worden verzet. 

3. Rond de 6 à 8 weken is je baby het minst fotogeniek. Het is een periode waarin je kleine spruit tijdens de fotosessie onrustig is en het meeste last heeft van baby acne. Het kan wel, maar het vraagt iets meer geduld. 

4. Verkies je foto’s waar al wat meer leven in zit, met expressieve snoetjes en fonkelende oogjes? Dan wacht je best tot de leeftijd van ongeveer drie maanden. 

5. Ook na 6 à 7 maanden breekt er een nieuwe periode aan waarin je baby al stevig zelf kan zitten, maar nog niet vooruit kan kruipen. De mogelijkheden voor de fotograaf breiden hier uit: van liggende en spelende foto’s, tot foto’s met een lach of een traantje. 

Je zal zien dat ze heel snel groot worden. Hoe dan ook, mooie foto’s vallen er steeds te maken en elke leeftijd heeft zo zijn voor- en nadelen. Kriebelt het om je kleine schat op een geboortekaartje, een canvas of digitaal te zien? Aarzel dan niet om me te contacteren voor een afspraak en dan maken we er samen iets moois van. 

Is het vandaag zijn of haar dagje niet? Dat kan iedereen overkomen. Een beetje verkouden, slecht geslapen of een moeilijke periode, een fotoshoot met een baby vraagt altijd het nodige geduld. Lukt een rustige foto echt niet, dan maken we simpelweg een nieuwe afspraak. Gratis en voor niets.