Haal meer uit je communiefoto's

Ik hou van mooie, pure portretfoto's , geprint op papier of een wanddecoratie paneel, maar voor speciale gelegenheden zoals een communie of lentefeest mag het al eens iets meer zijn. Er zijn tal van mogelijkheden, van snoepzakjes tot banners, foto's op wijnflessen en een vlaggenlijn met je naam en foto.  Enkele leuke suggesties op een rijtje :

1- vlaggenlijn

 https://www.smartphoto.be/nl

https://www.smartphoto.be/nl

Als je een feest thuis doet of in een zaaltje dat je huurt, is een vlaggenlijn een leuk extraatje. Je vindt ze in verschillende uitvoeringen, op diverse website's. Lees goed na hoe lang de slinger juist is, waarschijnlijk bestel je er best een aantal. Bij Tadaaz zijn de slingers vrij kort met maar 5 vlaggetjes, bij smartphoto hebben ze 16 vlaggetjes per slinger. Het hangt ervan af wat je ermee aan wil , natuurlijk. Je kan de slinger ook gebruiken in de plaats van een communiekaartje, of om je cadeautjes-tafel op te vrolijken en dan zijn kortere slingers net handig.

 

 https://tadaaz.be/nl/communie

https://tadaaz.be/nl/communie

2- koekjesdoos

Wil je iets geven om te bewaren, dan is een gepersonaliseerde koekjesdoos perfect. Je kan deze vullen met koekjes zoals de naam suggereert, maar ook met leuke foto's van baby tot heden bijvoorbeeld of met een zelfgemaakt presentje. Een koekjesdoos is ook leuk om de communiekaartjes van vrienden en klasgenoten in te bewaren. Lege dozen vind je eveneens bij Tadaaz en Smartphoto. Gevulde dozen vind je oa bij mijnkanootje.be

3- sticker fun

 https://tadaaz.be/nl/communie

https://tadaaz.be/nl/communie

Met stickers kan je alle kanten op, bestel er een heleboel en kleven maar ! Op snoepzakjes, doosjes, lolly's, bloempotjes, enveloppen , glazen of bekers, de toepassingen zijn eindeloos. Check ook hier goed de maat van de sticker en de bestelhoeveelheid, zodat je zeker de juiste sticker kiest voor jouw toepassingen.

 

 

 

Facebook op je muur of hoe maak je je eigen photowall ?

Buiten is het koud en somber. De dagen zijn kort en donker. Perfect om wat gezelligheid in huis te brengen met een mooie photowall.

Wat is een photowall eigenlijk ?

Maak de photowall vooral voor jezelf. Er is niets beter om je humeur op te krikken dan herinneringen ophalen aan leuke momenten en gebeurtenissen

Een photowall is in de eerste plaats een verzameling familiefoto's aan je muur. Een plek om leuke herinnering niet alleen te bewaren, maar ook te tonen. Tonen aan je bezoekers, maar ook voor jezelf. Er is immers niets beter om je humeur op te krikken dan af en toe een kleine reminder aan al die leuke momenten en belevenissen. Je hoeft je echter niet te beperken tot foto's alleen, je kan ook andere elementen een plaatsje geven, zoals een kunstwerk van de kinderen of een leuke inspirerende quote. Een photowall is nooit af, je kan blijven elementen toevoegen of vervangen als je geen plaats meer over hebt. Het is zeker ook een fijne manier om creatief bezig te zijn. Er is geen goed of fout en met onderstaande ideeën en inspiratie kan het zeker niet mislukken.

idee 1 : ga voor strak

In een modern en strak interieur is er zeker ook plaats voor een mooie photowall, maar dan met een strakke vormgeving. Waar moet je op letten ? Zorg vooral voor uniformiteit: kies één materiaal om mee te werken en print al je foto's even groot. Werk met moderne materialen zoals plexi of aluminium om je foto's op te printen. Bij het Duitse Whitewall is er een speciaal product afgestemd op de photowall, de whitewall mini. Dit is uiteraard wat prijziger dan gewone fotoprints.  Een goedkoper alternatief is om zelf je foto's te verlijmen op karton, maar dan heb je er wel telkens meer werk mee. Denk je dit niet vol te houden en wil je de investering spreiden, begin dan met enkele foto's en breidt je collectie geleidelijk aan uit. Neem ook eens een kijkje bij IXXI. Zij bieden ook een leuk systeem aan voor je photowall.

 IXXI wanddecoratie ( bron : vtwonen)

IXXI wanddecoratie ( bron : vtwonen)

  https://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/wall-art/diy-art/

 https://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/wall-art/diy-art/

idee 2 : kadertje, kadertje aan de wand...

 bron : pinterest.com

bron : pinterest.com

Hou je meer van vintage of een bazaar style , dan zijn klassieke fotokaders eerder iets voor jouw. Er zijn twee aandachtspunten bij deze look: zorg voor voldoende variatie en wees origineel. Ga bijvoorbeeld ook op zoek naar kaders op rommelmarkten en bij kringloopwinkels. Steek je handen uit de mouwen en herschilder je vondsten. Af en toe zal je creatief moeten zijn, zoals bijvoorbeeld met ovale of ronde kaders of kaders die geen rug meer hebben, maar het resultaat is een echt unieke photowall. Uiteraard kan je hier ook originele nieuwe kaders tussen hangen, zolang je er maar een unieke mix van maakt. Dit soort photowall moet absoluut groeien. Probeer het niet te overhaasten, maar hou je ogen open naar unieke vondsten !

idee 3 : mooi gezegd

3160e38102eb8e20b4fc027d1f7d66b3.jpg

Quotes zijn altijd leuk. Ze kunnen grappig zijn of emotioneel. Ze geven in ieder geval een leuke extra toets aan je photowall. Je kan ze  zoeken online, uitprinten op mooi papier en inkaderen, of je kan een eigen quote laten printen op canvas of een houten paneel of je koopt ze kant-en-klaar.  Zolang ze maar iets bijdragen aan het geheel. De meeste fotolabo's bieden canvas aan, prints op hout kan je bijvoorbeeld bij Timberprint laten maken. Neem zeker ook eens een kijkje bij Plint voor een vleugje poëzie op je photowall.

idee 4 : de rode draad

Een alternatieve manier om je foto's op je muur te presenteren is ze ophangen aan een draad of touw, met bijvoorbeeld wasknijpers of papierklemmen. Je kan de draad gewoon ophangen tussen twee punten op je muur, maar bijvoorbeeld ook in een grote fotokader spannen of op een lange plank. Foto's op deze manier ophangen is enkel geschikt als je vaak van foto's wil wisselen, want na een tijdje beginnen ze om te krullen. Dit kan je vermijden door de foto's op te kleven op karton of achter een passe-partout.

f666e523a616ff862799e75c90d5d170-2.jpg

 

 

De magie van babyfotografie

  • Magie = het begin van een nieuw leven

babyfotografie-11.jpg
Ik probeer de magie van het nieuwe leven te vangen en te bewaren

Verbazing, verwondering, liefde, ... Elk nieuw leven is pure magie. Ik probeer deze bijzondere gebeurtenis te vangen en te bewaren met mijn foto's. Zodat je later telkens kan terugdenken aan die magische babytijd. 

  • Magie = toveren met licht en kussens

babyfotografie-19.jpg

Wat heb je daar voor nodig ? Hoe vang je die emotie's ? Ik hou het liefst sober. Door gebruikt te maken van vast ledlicht ipv flitslicht probeer ik jullie baby zo weinig mogelijk te storen. Daarom ook geen ingewikkelde pose's of complexe set-up, gewoon een groot zacht kussen en een mooi, rustig licht. Uiteraard breng ik de nodige variatie in de beelden met verschillende dekens en enkele zorgvuldig uitgekozen accessoires . Je mag als ouder ook zelf je favoriete dekentje , knuffeltje of iets van de suikerbonen meebrengen om een persoonlijke touch aan de foto's te geven.

Door gebruikt te maken van vast ledlicht ipv flitslicht probeer ik jullie baby zo weinig mogelijk te storen.

Magie = het juiste moment

20170513-primsellis-118-bewerkt.jpg

Fotografie is een momentopname en dat kan je op verschillende manieren interpreteren. Ten eerste brengen we één moment uit baby's prille bestaan in beeld. In het algemeen wordt aangeraden om newbornfoto's zo vroeg mogelijk te maken, voordat de baby 2 weken is. Ruimer genomen kan je zeggen de eerste maand. De periode rond de leeftijd van 6 weken is de lastigste, je baby is dan vaak onrustiger. Ook dan kunnen we fotograferen, maar het vraagt meer geduld. Als je nog langer wacht, tot 10 à 12 weken dan is je baby al alerter en expressiever . Ten tweede is elke foto ook een moment-opname van 1/125 van seconde. Dat zorgt ervoor dat zelfs een fotoshoot met een heel onrustige baby toch een fantastisch resultaat kan geven ! We nemen onze tijd en je zal zien dat we ongeacht het aantal onderbrekingen, telkens toch een mooi resultaat kunnen krijgen. dat is echt de magie van de fotografie, hierdoor breng je enkel de essentie in beeld, met één klik op exact het juiste moment.

Dat is de magie van fotografie: met één klik op het juiste moment, breng je de essentie in beeld.
  • Magie = de juiste sfeer toevoegen

babyfotografie-10.jpg
de nabewerking zorgt voor de specifieke sfeer die je terugvindt in al mijn foto's

Na de fotoshoot zelf, is het werk echter nog niet gedaan. De fotoshoot is uiteraard het belangrijkste, maar de nabewerking zorgt voor de specifieke sfeer die je terugvindt in al mijn foto's. Ik besteed hier heel veel aandacht aan. Een goede nabewerking is quasi onzichtbaar, maar maakt een wereld van verschil. Hierdoor zijn je foto's niet onmiddellijk klaar, maar moet je even geduld hebben. Dat geduld wordt echter ruimschoots beloont.

Willen jullie de magie van de babyfotografie zelf beleven ? Contacteer me dan gerust voor meer info of een afspraak.

Communiefoto's : enkele tips voor minder communiestress

20170419-siennahellinckx-543.jpg
20170403-koehoornloic-267-bewerkt.jpg
portretfotografie-42.jpg
20170406-oliviervandyck-269-bewerkt.jpg

Als het buiten kouder wordt en de regen tegen het raam tikt, is het tijd om stilaan aan de communiefoto's te denken. Want eens de feestdagen voorbij , staat de communie vaak vlugger voor de deur dan verwacht. Maar waar moet je nu rekening met houden bij het boeken van een communieshoot ?

  • Plan je fotoshoot op tijd in

Een fotoshoot voor een communie plan ik liefst 6 weken of meer voor de communiedatum. Want na het fotograferen is er nog heel wat werk te doen : afwerken, kiezen, voorbeelden bekijken en alles geprint krijgen. De fotoshoot op tijd laten doorgaan bespaard je een heleboel stress

  • Kies een rustig moment

Er is altijd wel iets te doen: hobby's, verjaardagsfeesten, activiteiten ter voorbereiding van de communie,... en dan nog de foto's. Voor veel communicanten is de fotoshoot best wel een spannend moment, dus zorg dat je hiervoor rustig de tijd kan nemen en plan de shoot niet tussen twee andere activiteiten tussendoor.  Het kan leuk zijn om er een dagje van te maken : eerst naar de kapper, dan naar de fotograaf en dan met je mooie kapsel naar de film of uit eten bijvoorbeeld. Zo beleef je alvast wat voorpret aan de communie

  • Denk na over kleuren en stijlen

Hoe beter voorbereid, hoe beter het eindresultaat. Dus sta samen even stil bij jullie verwachtingen: welke kleuren vinden jullie mooi en welke kleuren komen er voor in de kleren, tafeldecoratie en dergelijke ? Mag het romantisch zijn of stoer ? Of grappig misschien ? Wat is er belangrijk ? Bekijk voorbeelden om je een idee te vormen van wat je mooi vind en vertel het me ook, persoonlijk, telefonisch, met een mail of pinterest-bord.  

  • Wees vooral jezelf

Ik heb al vele verschillende karaktertjes gefotografeerd en ik blijf me er telkens over verbazen: we zijn allemaal uniek, geen twee kinderen zijn hetzelfde. Een geslaagde portret-of communiefoto vertaald het karakter van het model. En dat maakt een foto tijdloos en uniek. Dus laat ze maar doen en laat ze maar zichzelf zijn, dan kan de fotosessie niet mislukken.

Meer info over communiefoto's vind je op deze website. 

Stuur een e-mail met je vraag

 

Kerstmis is familietijd ! Zet dit extra in de verf met kerstkaarten van oohfoto.

Hoewel de temperaturen nog zacht zijn, is het stilaan tijd om aan de kerstkaarten te beginnen denken. De klassieke kerstkaarten met sneeuwman of krans liggen vaak stof te vangen in de kast, want wie stuurt er nu nog kerstkaarten ? Maar wat als je van de gelegenheid gebruikt maakt om familie en vrienden te verassen met een mooie en originele foto van het gezin, je kinderen of zelfs je hond ?

Kerstmis en het nieuwe jaar zijn de ideale gelegenheid om je familie en vrienden te laten weten dat je ze niet vergeten bent !

Leuk ! hoor ik je denken, haal de kerstballen en mutsen maar boven ! Ik kies echter voor een meer sobere aanpak. Een vleugje kerstsfeer, maar vooral je gezin, kinderen of geliefde huisdier centraal.  Dit kan op verschillende manieren :

  • Een witte achtergrond : let it snow !

Een witte achtergrond mag dan saai lijken, maar is perfect geschikt voor de kerstdagen. Wit gecombineerd met een groen of rood accent doet onmiddellijk denken aan kerst. En bovendien kan je dan je kerstshoot combineren met meer neutrale en tijdloze gezinsfoto's.

 ook wit brengt kerstsfeer

ook wit brengt kerstsfeer

  • Overal lichtjes ! De ultieme sfeermaker.

Een achtergrond met kerstlichtjes geeft meteen die warme kerstsfeer en spreekt tot ieders verbeelding. Op zoek naar het wow-effect ? Dan is dit de goede keuze.

 kerstlichtjes als ultieme sfeermaker

kerstlichtjes als ultieme sfeermaker

  • In de buitenlucht : spontane foto's om te koesteren

Je hoeft je natuurlijk niet tot de studio beperken. Een fotoshoot in het bos of op een andere leuke buitenlocatie zorgt voor spontane foto's die iedereen zullen verrassen. Mat baby's en peuters is dit soms lastig omdat ze de november temperaturen nog niet zo goed kunnen verdragen ( of zo dik ingepakt worden dat je hun snoeten niet meer ziet). Maar met iets groter kinderen zeker een aanrader en vaak ook een leuke manier om de hond mee op de foto te krijgen.

kerstfoto-56.jpg
Uitbundig, sober, romantisch of speels: geef jouw kerstkaart een persoonlijke touch met mooie en sprekende foto's

Heb je zin gekregen in een leuke fotoshoot en stijlvolle nieuwjaars-of kerstkaarten ? Neem dan nu contact op