De magie van babyfotografie

  • Magie = het begin van een nieuw leven

babyfotografie-11.jpg
Ik probeer de magie van het nieuwe leven te vangen en te bewaren

Verbazing, verwondering, liefde, ... Elk nieuw leven is pure magie. Ik probeer deze bijzondere gebeurtenis te vangen en te bewaren met mijn foto's. Zodat je later telkens kan terugdenken aan die magische babytijd. 

  • Magie = toveren met licht en kussens

babyfotografie-19.jpg

Wat heb je daar voor nodig ? Hoe vang je die emotie's ? Ik hou het liefst sober. Door gebruikt te maken van vast ledlicht ipv flitslicht probeer ik jullie baby zo weinig mogelijk te storen. Daarom ook geen ingewikkelde pose's of complexe set-up, gewoon een groot zacht kussen en een mooi, rustig licht. Uiteraard breng ik de nodige variatie in de beelden met verschillende dekens en enkele zorgvuldig uitgekozen accessoires . Je mag als ouder ook zelf je favoriete dekentje , knuffeltje of iets van de suikerbonen meebrengen om een persoonlijke touch aan de foto's te geven.

Door gebruikt te maken van vast ledlicht ipv flitslicht probeer ik jullie baby zo weinig mogelijk te storen.

Magie = het juiste moment

20170513-primsellis-118-bewerkt.jpg

Fotografie is een momentopname en dat kan je op verschillende manieren interpreteren. Ten eerste brengen we één moment uit baby's prille bestaan in beeld. In het algemeen wordt aangeraden om newbornfoto's zo vroeg mogelijk te maken, voordat de baby 2 weken is. Ruimer genomen kan je zeggen de eerste maand. De periode rond de leeftijd van 6 weken is de lastigste, je baby is dan vaak onrustiger. Ook dan kunnen we fotograferen, maar het vraagt meer geduld. Als je nog langer wacht, tot 10 à 12 weken dan is je baby al alerter en expressiever . Ten tweede is elke foto ook een moment-opname van 1/125 van seconde. Dat zorgt ervoor dat zelfs een fotoshoot met een heel onrustige baby toch een fantastisch resultaat kan geven ! We nemen onze tijd en je zal zien dat we ongeacht het aantal onderbrekingen, telkens toch een mooi resultaat kunnen krijgen. dat is echt de magie van de fotografie, hierdoor breng je enkel de essentie in beeld, met één klik op exact het juiste moment.

Dat is de magie van fotografie: met één klik op het juiste moment, breng je de essentie in beeld.
  • Magie = de juiste sfeer toevoegen

babyfotografie-10.jpg
de nabewerking zorgt voor de specifieke sfeer die je terugvindt in al mijn foto's

Na de fotoshoot zelf, is het werk echter nog niet gedaan. De fotoshoot is uiteraard het belangrijkste, maar de nabewerking zorgt voor de specifieke sfeer die je terugvindt in al mijn foto's. Ik besteed hier heel veel aandacht aan. Een goede nabewerking is quasi onzichtbaar, maar maakt een wereld van verschil. Hierdoor zijn je foto's niet onmiddellijk klaar, maar moet je even geduld hebben. Dat geduld wordt echter ruimschoots beloont.

Willen jullie de magie van de babyfotografie zelf beleven ? Contacteer me dan gerust voor meer info of een afspraak.