Communiefoto's : enkele tips voor minder communiestress

20170419-siennahellinckx-543.jpg
20170403-koehoornloic-267-bewerkt.jpg
portretfotografie-42.jpg
20170406-oliviervandyck-269-bewerkt.jpg

Als het buiten kouder wordt en de regen tegen het raam tikt, is het tijd om stilaan aan de communiefoto's te denken. Want eens de feestdagen voorbij , staat de communie vaak vlugger voor de deur dan verwacht. Maar waar moet je nu rekening met houden bij het boeken van een communieshoot ?

  • Plan je fotoshoot op tijd in

Een fotoshoot voor een communie plan ik liefst 6 weken of meer voor de communiedatum. Want na het fotograferen is er nog heel wat werk te doen : afwerken, kiezen, voorbeelden bekijken en alles geprint krijgen. De fotoshoot op tijd laten doorgaan bespaard je een heleboel stress

  • Kies een rustig moment

Er is altijd wel iets te doen: hobby's, verjaardagsfeesten, activiteiten ter voorbereiding van de communie,... en dan nog de foto's. Voor veel communicanten is de fotoshoot best wel een spannend moment, dus zorg dat je hiervoor rustig de tijd kan nemen en plan de shoot niet tussen twee andere activiteiten tussendoor.  Het kan leuk zijn om er een dagje van te maken : eerst naar de kapper, dan naar de fotograaf en dan met je mooie kapsel naar de film of uit eten bijvoorbeeld. Zo beleef je alvast wat voorpret aan de communie

  • Denk na over kleuren en stijlen

Hoe beter voorbereid, hoe beter het eindresultaat. Dus sta samen even stil bij jullie verwachtingen: welke kleuren vinden jullie mooi en welke kleuren komen er voor in de kleren, tafeldecoratie en dergelijke ? Mag het romantisch zijn of stoer ? Of grappig misschien ? Wat is er belangrijk ? Bekijk voorbeelden om je een idee te vormen van wat je mooi vind en vertel het me ook, persoonlijk, telefonisch, met een mail of pinterest-bord.  

  • Wees vooral jezelf

Ik heb al vele verschillende karaktertjes gefotografeerd en ik blijf me er telkens over verbazen: we zijn allemaal uniek, geen twee kinderen zijn hetzelfde. Een geslaagde portret-of communiefoto vertaald het karakter van het model. En dat maakt een foto tijdloos en uniek. Dus laat ze maar doen en laat ze maar zichzelf zijn, dan kan de fotosessie niet mislukken.

Meer info over communiefoto's vind je op deze website. 

Stuur een e-mail met je vraag