Facebook op je muur of hoe maak je je eigen photowall ?

Buiten is het koud en somber. De dagen zijn kort en donker. Perfect om wat gezelligheid in huis te brengen met een mooie photowall.

Wat is een photowall eigenlijk ?

Maak de photowall vooral voor jezelf. Er is niets beter om je humeur op te krikken dan herinneringen ophalen aan leuke momenten en gebeurtenissen

Een photowall is in de eerste plaats een verzameling familiefoto's aan je muur. Een plek om leuke herinnering niet alleen te bewaren, maar ook te tonen. Tonen aan je bezoekers, maar ook voor jezelf. Er is immers niets beter om je humeur op te krikken dan af en toe een kleine reminder aan al die leuke momenten en belevenissen. Je hoeft je echter niet te beperken tot foto's alleen, je kan ook andere elementen een plaatsje geven, zoals een kunstwerk van de kinderen of een leuke inspirerende quote. Een photowall is nooit af, je kan blijven elementen toevoegen of vervangen als je geen plaats meer over hebt. Het is zeker ook een fijne manier om creatief bezig te zijn. Er is geen goed of fout en met onderstaande ideeën en inspiratie kan het zeker niet mislukken.

idee 1 : ga voor strak

In een modern en strak interieur is er zeker ook plaats voor een mooie photowall, maar dan met een strakke vormgeving. Waar moet je op letten ? Zorg vooral voor uniformiteit: kies één materiaal om mee te werken en print al je foto's even groot. Werk met moderne materialen zoals plexi of aluminium om je foto's op te printen. Bij het Duitse Whitewall is er een speciaal product afgestemd op de photowall, de whitewall mini. Dit is uiteraard wat prijziger dan gewone fotoprints.  Een goedkoper alternatief is om zelf je foto's te verlijmen op karton, maar dan heb je er wel telkens meer werk mee. Denk je dit niet vol te houden en wil je de investering spreiden, begin dan met enkele foto's en breidt je collectie geleidelijk aan uit. Neem ook eens een kijkje bij IXXI. Zij bieden ook een leuk systeem aan voor je photowall.

 IXXI wanddecoratie ( bron : vtwonen)

IXXI wanddecoratie ( bron : vtwonen)

  https://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/wall-art/diy-art/

 https://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/wall-art/diy-art/

idee 2 : kadertje, kadertje aan de wand...

 bron : pinterest.com

bron : pinterest.com

Hou je meer van vintage of een bazaar style , dan zijn klassieke fotokaders eerder iets voor jouw. Er zijn twee aandachtspunten bij deze look: zorg voor voldoende variatie en wees origineel. Ga bijvoorbeeld ook op zoek naar kaders op rommelmarkten en bij kringloopwinkels. Steek je handen uit de mouwen en herschilder je vondsten. Af en toe zal je creatief moeten zijn, zoals bijvoorbeeld met ovale of ronde kaders of kaders die geen rug meer hebben, maar het resultaat is een echt unieke photowall. Uiteraard kan je hier ook originele nieuwe kaders tussen hangen, zolang je er maar een unieke mix van maakt. Dit soort photowall moet absoluut groeien. Probeer het niet te overhaasten, maar hou je ogen open naar unieke vondsten !

idee 3 : mooi gezegd

3160e38102eb8e20b4fc027d1f7d66b3.jpg

Quotes zijn altijd leuk. Ze kunnen grappig zijn of emotioneel. Ze geven in ieder geval een leuke extra toets aan je photowall. Je kan ze  zoeken online, uitprinten op mooi papier en inkaderen, of je kan een eigen quote laten printen op canvas of een houten paneel of je koopt ze kant-en-klaar.  Zolang ze maar iets bijdragen aan het geheel. De meeste fotolabo's bieden canvas aan, prints op hout kan je bijvoorbeeld bij Timberprint laten maken. Neem zeker ook eens een kijkje bij Plint voor een vleugje poëzie op je photowall.

idee 4 : de rode draad

Een alternatieve manier om je foto's op je muur te presenteren is ze ophangen aan een draad of touw, met bijvoorbeeld wasknijpers of papierklemmen. Je kan de draad gewoon ophangen tussen twee punten op je muur, maar bijvoorbeeld ook in een grote fotokader spannen of op een lange plank. Foto's op deze manier ophangen is enkel geschikt als je vaak van foto's wil wisselen, want na een tijdje beginnen ze om te krullen. Dit kan je vermijden door de foto's op te kleven op karton of achter een passe-partout.

f666e523a616ff862799e75c90d5d170-2.jpg