Stien

Na het middelbaar onderwijs heb ik vrij snel besloten dat ik een opleiding fotografie wilde volgen. Zo ben ik in Sint-Lukas Brussel in de richting beeldende kunsten optie fotografie terechtgekomen. Vier jaar later mocht ik me dan ‘Meester in de beeldende kunsten’ noemen, de voorloper van het huidige masterdiploma. Ik heb zowel in een grote fotostudio als in een kleine fotozaak gewerkt om uiteindelijk zelf te starten met een kleine winkel en studio. Na enkele jaren liet ik de winkel voor bekeken om voluit voor het fotograferen te gaan.

Momenteel heb ik een fotostudio in Koningshooikt waar ik vooral de baby-en gezinsfoto's maak. Daarnaast heb ik een grote studio in Mechelen voor bijvoorbeeld grote groepen en alle fotoshoots voor bedrijven.. Zowel particulieren als bedrijven behoren tot mijn klanten. Verder probeer ik altijd up-to-date te blijven en mezelf bij te schaven aan de hand van cursussen en workshops. Bovendien ben ik lid van de Nationale en Europese Vereniging voor Beroepsfotografen. Ik ontving ook het Europees kwaliteitslabel als beroepsfotograaf

Wat meer over mijn persoonlijkheid? Ik ben eerder introvert en heb mijn eigen logica. Mijn bureau ziet er niet altijd even ordelijk uit, maar alles heeft wel zijn plaats. Dat noemt men dan een creatieve geest, neem ik aan? Bovendien ben ik zorgzaam en heb ik veel geduld. Kinderen mogen in mijn studio gerust wat spelen en gek doen. Ze vertrouwen me snel en laten zo hun verlegenheid makkelijk weggaan. Als ik een portret van een volwassenen of baby maak, dan durf ik mijn rustige uitstraling mijn grootste troef te noemen.

Als fotograaf heb ik veel zelfvertrouwen en neem ik dan ook de tijd om met mensen bezig te zijn. De rest gaat dan vanzelf. Verder besteed ik veel aandacht aan mijn foto’s, waardoor ze niet onmiddellijk klaar zijn. De afwerking neemt meerdere dagen in beslag, van de eerste selectie en het bepalen van de stijl tot de afwerking om uiteindelijk alles in een presentatie te gieten. Dat neemt niet weg dat ik steeds aan de nodige deadlines tegemoet kom. Ik fotografeer zelf en werk alles ook zelfstandig af, steeds met zin voor perfectie. 

120460 lg EP.jpg

Filip

Na enige omzwervingen ben ik in het RITS in Brussel terecht gekomen in de audiovisuele technieken. Hoewel ik aanvankelijk dacht de richting geluidstechnieken uit te gaan, bleek mijn interesse in beeldvorming groter. Ik studeerde af in de optie beeld en begon onmiddellijk na mijn studie's als zelfstandig cameraman. Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder en is dit nog altijd mijn beroep. 

Ik ben veel bezig met techniek en probeer steeds bij te blijven. Maar tegelijk hecht ik veel belang aan mooie beeldvorming en probeer ik steeds op zoek te gaan naar originele invalshoeken. De eerste prioriteit is het verhaal en de sfeer overbrengen, maar hierbij mag wat creativiteit niet ontbreken.

Doorheen de jaren heb ik meer en meer de volledige productie van bedrijfsfilms op mij genomen. Ik zorg voor een all-in offerte en een afgewerkt product naar wens van de klant. 

Voor Oohfoto maak ik huwelijksfilms of fungeer ik als tweede fotograaf voor een huwelijksreportage. Ook evenfotografie , soms gecombineerd met video, neem ik voor mijn rekening.